Tadjikistan, revolta sangeroasa intr-o inchisoare plini de fosti jihadisti ISIS: zeci de morti

Tadjikistan, revolta sangeroasa intr-o inchisoare plini de fosti jihadisti ISIS: zeci de morti

Zeci de oameni au fost uciși în Tadjikistan, în timpul unei revolte sângeroase într-o închisoare unde sunt deținuți și membri ai statului islamic (ISIS), potrivit  BBC .

Cel puțin 24 de deținuți și trei gardieni ar fi murit în prigioonul Vakhdat, la est de capitala Dushanbe.

ISIS, care, la un moment dat, controla largi teritorii în Siria şi Irak, acum pierdute, a revendicat o altă revoltă dintr-o închisoare tadjică, în noiembrie anul trecut, care a urmat unui atac al susţinătorilor grupării asupra unor turişti occidentali în iulie 2018.

 

Aceasta este cea de-a doua revoltă majoră în închisoare în ultimele șase luni.

 

Te-ar putea interesa și Un arhipelag din Oceanul Indian a fost invadat de tone de deseuri din plastic

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.