Sute de refugiați Rohingya sunt de două luni în derivă pe coasta Malaeziei

De două luni, sute de oameni din Rohingya se află pe cel puțin două bărci de pescuit din lemn de pe coasta Malaeziei, între Golful Bengal și Marea Andaman. De câteva zile, asociațiile umanitare nu au mai reușit să localizeze  prin satelit bărcile.

Potrivit The Guardian , există două bărci pe mare în care ar exista peste 500 de persoane la bord.  New York Times vorbește de trei nave. Bărcile au plecat din Bangladesh, unde există un număr mare de refugiați Rohingya fugind de persecuțiile în Myanmar și au fost direcționate către Malaezia. Cu toate acestea, în ultimele două luni, atât guvernele din Malaezia cât și din Bangladesh au refuzat debarcarea pentru combaterea epidemiei de coronavirus. În opinia multora, însă, adevăratul motiv este că nimeni nu-i dorește.  Rohingya este, de fapt, una dintre cele mai persecutate minorități din lume.

Victorie ! Sudan, oprește mutilarea genitală a femeilor: tradiția tribală devine o crimă

Rohingyas-urile sunt un mare grup etnic de religie musulmană, ale cărui comunități se găsesc mai ales în Bangladesh și Myanmar. Cea mai violentă fază a persecuției Rohingyasului din Myanmar a început în urmă cu trei ani, când armata birmană a început o serie de operațiuni militare care au implicat, printre altele, violul sistematic împotriva femeilor Rohingya și uciderea multor persoane. Sute de mii de oameni au fugit în Bangladesh unde încă locuiesc în tabere de refugiați, în mare parte improvizate și în condiții precare. Situația din aceste tabere s-a agravat și mai mult odată cu epidemia de coronavirus, ceea ce a determinat guvernul din Bangladesh să interzică majorității lucrătorilor umanitari să continue să ajute refugiații.

Încă din 15 aprilie, 382 de oameni din Rohingya au fost salvați de Garda de Coastă în afara Bangladeshului, după ce au fost împinși înapoi din Malaezia. În timpul călătoriei, cel puțin douăzeci de persoane au murit la bordul navei, iar refugiații, mulți dintre ei copii, fuseseră găsiți subnutriți și deshidratați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.