Sute de papagali au fost uciși de un virus în Australia: alarma savanților

Un virus a ucis sute de papagali în Australia. Imagini impresionante din cealaltă parte a lumii.  Papagalii ar fi afectați de un simptom care îi paralizează în zbor cauzat de un virus. Alarma îi îngrijorează pe savanți, chiar dacă se pare că virusul în acest caz nu poate fi transmis oamenilor.

Poliția din Ucraina a arestat o femeie în stare de șoc și dezbrăcată: hoinărea pe stradă cu un cap într-o geantă

Virusul papagalului duce la paralizia  Lorikeet (Lps) în Australia. Păsările colorate paralizează în zbor. Papagalii cad   la pământ și  în imposibilitatea de a se mișca, mor în general de foame. Acesta este un sindrom sezonier deja cunoscut, observat în special în New South Wales, în acest an virusul pare a fi deosebit de agresiv și se răspândește rapid.

Mii de persoane pe străzile din Berlin pentru a sărbători 1 mai, dar infecțiile au crescut după ridicarea blocajului

Sute de cazuri s-au înregistrat  în Brisbane, Melbourne, Sydney și Rockhampton. În unele cazuri, voluntarii au reușit să salveze papagalii, dacă au fost găsiți la timp și nu în condiții foarte grave. Cu toate acestea, savanții au recomandat să nu se hrănească papagalii, deoarece dacă și-ar reveni și ar începe să zboare, virusul s-ar putea răspândi cu repeziciune.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.