Sute de koala au fost masacrate pe o plantație de eucalipt în Australia

“Sute de koala au fost găsite moarte sau rănite de localnici din zonă care ne-a fost semnalată ieri”, a declarat duminică Anthony Amis, un cercetător  pentru grupul de mediu Friends of the Earth Australia.

“Animalele au fost ucise cu buldozerul , se putea simți mirosul de carne putrezită. Un adevărat  masacru”, a spus Amis pentru dpa, adăugând incidentul care a avut loc în timpul activităților de exploatare a lemnului de lângă Portland, în sud-vestul Victoria, în ultimele luni. Un locuitor din  Portland, Helen Oakley,  unul dintre primii care a ridicat alarma, a postat vineri un videoclip pe Facebook, spunând că a văzut micuțele animale care  zăceau moarte. “Mame și micuții lor au fost uciși fără milă. Australia ar trebui să-ți fie rușine “, a spus el.

Citește și Un bărbat a fost sfâșiat în propria casă de câinele lui după ce a leșinat

„Copacii de eucalipt au fost defrişaţi de o companie numită Midway până în noiembrie şi apoi plantaţia a fost predată unui proprietar local. În timpul curăţării resturilor de copaci, koala au fost ucişi de buldozere”, a spus Anthony Amis.

A fost necesară eutanasierea a peste 20 de koala, a declarat autoritatea de mediu din Victoria, care desfăşoară o anchetă. Spre deosebire de New South Wales și Queensland, koala nu este o specie amenințată în Victoria. De fapt, în unele zone, există prea multe koale, ceea ce dă naștere unor probleme precum mâncarea insuficientă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.