Suspect de ciumă bubonică la graniță cu Rusia! O întreagă regiune a fost pusă în carantină

Regiunea vestică a Mongoliei , aflată la granița cu Rusia, a fost pusă în carantină după identificarea a două cazuri suspecte de ciumă bubonică sau moartea neagră legate de consumul de carne de marmotă. Potrivit Centrului Național al Mongoliei pentru Boala Zoonotică (NCZD), testele de laborator au confirmat că două persoane neidentificate au contractat „ moartea neagră ” în regiunea Khovd.

NCZD a declarat că a plasat carantina o întreagă provincie și unul dintre districtele regiunii situate la aproximativ 500 de kilometri sud de republicile de sud ale Sibiei Tyva și Altai. Temporar a fost instalată interzicerea autovehiculelor în regiune.

Coronavirus, Fauci: „SUA riscă o sută de mii de noi cazuri pe zi”

Probele de la 146 de persoane au fost analizate și conform NCZD, au avut contact cu cele două persoane infectate identificând alte 504 de persoane care au avut un al doilea contact. Presa locală a sugerat că victimele au fost un bărbat de 27 de ani și o tânără de vârstă necunoscută, relatează The Moscow Times  

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.