Surse de informatii din SUA: “Fiul si mostenitorul lui Osama bin Laden este mort”

A murit Hamza bin Laden, cel mai căutat fiu  Al Qaeda ,Osama bin Laden. Sursele de informații adunate din Statele Unite au raportat acestă știre , fără a oferi detalii suplimentare. În martie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă  de un milion de dolari pentru Hamza, considerându-l un lider emergent al organizației condus odată de tatăl lui

Potrivit unor surse de informații, până acum el s-ar fi fost ascuns  la granița dintre Afganistan și Pakistan. Din scrisorile confiscate în ansamblul pakistanez din Abbottabad, unde în 2011, US Navy Seals și-a ucis tatăl, considerat mintea atacului asupra Turnurilor Gemene și a Pentagonului din 2001, rezultă că fusese instruit de însuși Osama și era destinat să-și ia locul. Se crede că a petrecut câțiva ani cu mama sa în Iran, deși, potrivit altor surse, poate a trăit în Pakistan, Afganistan și chiar în Siria.

 

Citește și :

Infern pe autostrada in Italia: un sofer roman a murit in groaznicul accident din Bologna

 

În martie, Arabia Saudită anunțase că îi luase  cetățenia considerând-ul „una dintre figurile din frunte ale organizației teroriste”. Se știe puțin despre el: s-a născut în 1989. Când Osama s-a mutat în Afganistan în 1996 și a declarat război Statelor Unite, lui avea doar șapte ani și  a apărut împreună cu tatăl său în videoclipuri propagandistice ale lui Al Qaeda, primul din 2005.

 

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, el s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, liderul terorist egiptean al comandoului atacului din 11 septembrie și deturnator al unuia dintre avioanele care s-a prăbușit în turnurile World Trade Center. În ultimii ani, Hamza a lansat videoclipuri și audio în care invita suporterii Al Qaeda să atace America și aliații săi occidentali pentru a răzbuna moartea tatălui său. În ultimul său mesaj audio din martie 2018, el a amenințat Arabia Saudită și a cerut cetățenilor săi să pregătească jihadul împotriva monarhiilor lor.

 

În ultimele luni, Al Qaeda a răspândit predici în care Hamza invită mujahedinții la unitatea în Siria, îndeamnând să lovească țările occidentale și șiite. Toate indicii, potrivit experților americani de combatere a terorismului, despre potențialul tânărul ar fi putut ieși un lider  al Al Qaeda, după apusul lui  ISIS.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.