Suporterii cu masca pe stadion în timpul gripei spaniole: fotografia devine virală

Era anul 1918 și suporterii americani se adunaseră pe stadion pentru a participa la jocul Georgia Tech (echipa de fotbal universitară) purtând  măști. Aceasta este fotografia care a devenit virală pe rețelele de socializare a fost făcută cu un secol în urmă, în timpul gripei spaniole.  Imaginea a fost reînviată de Tony Barnhart, un jurnalist sportiv din Atlanta, care a distribuit-o  pe Twitter. Fotografia, deși alb-negru, evidențiază albul măștilor pe care le poartă suporterii. Gripa spaniolă a ajuns în Statele Unite și a afectat 50 de milioane de oameni. Cu toate acestea, președintele de atunci al SUA Wilson a decis să nu încheie sezonul de fotbal al liceului. Wilson a susținut că sportul poate ridica moralul națiunii, de la bolnavi la soldați.

Spania a anunțat carantină obligatorie de 14 zile pentru cei care sosesc din străinătate

suporteri
Fotografia împărtășită pe rețelele de socializare a fost făcută probabil între octombrie și noiembrie 1918, luni în care războiul se oprea și influența spaniolă ajunsese acum la apogeul infecțiilor. Întrebarea care este urmărită de la un comentariu la altul privind această fotografie și este întotdeauna aceeași: “Și așa va trebui să fim noi?” un secol mai târziu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.