Supermarketurile australiene amenință că vor scoate Nutella de pe rafturi după raportul privind exploatarea copiilor din Turcia

Supermarketurile australiene amenință că vor scoate Nutella de pe rafturi după raportul privind exploatarea copiilor din Turcia

Un nou raport privind situația plantațiilor de alune din Turcia reînvie atenția asupra posibilelor exploatări a copiilor ale căror companii precum Ferrero sunt acuzate că folosesc acest fruct uscat pentru a produce celebrul Nutella și alte produse. Supermarketurile australiene cer clarificări.

Câștigă zece milioane de euro, se întoarce în Etiopia și moare: „A vrut să-și ajute țara”

Un recent raport BBC reia atenția asupra acestei probleme, confirmând faptul că minorii de 10 ani muncesc până la 10 ore pe zi pentru foarte puțini bani sunt folosiți pentru colectarea alunelor în Turcia (95 de lire locale sau aproximativ 15 euro). Ferrero cumpără o treime din toate alunele turcești și , prin urmare , este considerat principalul vinovat în încurajarea acestui tip de exploatare.

Acesta este motivul pentru care unele supermarketuri australiene au solicitat companiei clarificări și au precizat că doresc să colecteze Nutella și alte produse precum Ferrero Rocher de pe rafturile lor.

Sclavia modernă: Top 10 țări din lume în care sunt exploatați cei mai mulți copii și adulți

Este vorba despre lanțurile Coles, Woolworths și IGA, care însă, potrivit Sydney Morning Herald, nu au specificat dacă, dacă răspunsul companiei nu este satisfăcător, vor lua în considerare posibilitatea eliminării complete a produselor Ferrero din vânzare.

Prin urmare, compania este din nou obligată să se confrunte cu acuzația și întrebările aferente referitoare la utilizarea efectivă a muncii copiilor în lanțul său de aprovizionare cu alune.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.