”Super porcii”, alertă sanitară în China: ferme fără condiții de igienă și cu risc de gripă porcină

Ne întoarcem să vorbim de China și de modul în care sunt crescute animalele. De câteva luni, China crește ”super porci”, porci care au dimensiunea unui urs polar. Însă fermele de reproducție nu au condiții de igienă adecvate pentru a crește aceste animale.

Știrea circulă deja  de câteva luni: China a apelat la producția de „super porci”. Porci cu o greutate de aproximativ 500 kg fiecare și la fel de mari ca urșii polari pentru a face față lipsei de carne. Acest nou tip de producție i-a alarmat pe savanți. Se pare că în fermele de acest tip condițiile de igienă lipsesc cu desăvârșire și  dacă China nu rezolvă această problemă  s- ar putea scufunda în pericolul gripei porcine.

Anul trecut, gripa porcină – potrivit South China Morning Post – ar fi redus numărul de porci disponibili în țară cu 60%, ceea ce a adus la o creștere enormă a prețulului cărnii.

Pesta porcină africană pune China în genunchi: sute de milioane de porci au fost uciși

 

În provincia Guangxi, crescătorul Zhao Hailin (unul dintre cei care cresc acești porci) a vorbit la microfoanele Bloomberg și a spus că va crește porci din ce în cemai mari, atât cât „natura” îi va permite.

Există totuși o problemă pe care experții o subliniază: mai mult decât super porci, ar fi necesară implementarea unor măsuri de igienă adecvate, ceea ce înseamnă igienizarea periodică a fermelor și încetarea transportului animalelor în condiții precare.

Amenințarea de care se tem experții ar putea rezulta dintr-un tip de gripă porcină pentru care nu există un vaccin eficient. Acesta captează gripa porcină africană: potrivit Daily Star, Institutul de Cercetări Veterinare Harbin susține că a dezvoltat una, dar nu se știe cât va dura înainte de a fi introdus pe piață.

O altă victimă a coronavirusului care dă fiori: o fetiță de numai 5 ani a murit la spital

Pe scurt, experții sunt critici: nu există un vaccin eficient și, în loc să se gândească la îmbunătățirea condițiilor de igienă a fermelor, China se gândește să crească super porci.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.