” Sunt supărat pe Iisus” Povestea sfâșietoare al unui copil român de numai 9 ani orfan de părinți

O mamă italiancă, Maria Teresa Valente, a scris o scrisoare către ziarul italian La Repubblica în care a dezvăluit povestea tristă al unui elev român, coleg de clasă cu fiica ei.

Originară din Manfredonia, un oraș din sud-estul peninsulei , Maria Teresa Valente a povestit că într-o zi fiica ei a venit acasă cu ochii în lacrimi. La școală, elevilor li s-a cerut să vorbească despre ce simt ei în interior. Atunci, elevul român s-a ridicat și în picioare și și-a spus povestea.

” Sunt supărat pe Iisus”

”Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că de ceva timp nu mai are un tată și  pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. A spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. El se roagă la Dumnezeu  să-i aducă înapoi mama și sora  sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele”, scrie Maria Teresa Valente.

În sala s-a așternut liniștea, copiii sunt fără cuvinte. Un coleg mai timid s-a ridicat și l-a îmbrățișat . Micuțul pui de român trăia împreună cu familia într-o zonă de țară, lângă Manfredonia.  Mama lui a lucrat în câmp, dar celorlați copii nu-i interesau ” 

“A doua zi copiii au pregătit un poster pentru micuțul prieten român cuo inimă mare și cu frază simplă dar profundă: TE IUBIM. Fiica mea plângea și am început să plâng și eu. Mă gândesc la tați, la mame și copii care mor înecați în mare. Ne uităm la televizor și ne emoționăm doar dacă în tragedii se vorbește despre italieni. Restul nu mai contează. Mândria de a fi italian… am un  nod în gât. Copiii sunt mici înțelepți, deoarece știu că durerea din suflet nu are naționalitate, așa ca și dragostea”. 

Scrisoarea a fost publicată într-un articol din ziarul italian La Repubblica intitulat Povestea unei copile care plânge.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.