Sunt o femeie puternică, dar sufletul meu este foarte obosit

Suntem femei alfa, femei puternice, femei întotdeauna gata să învingă dificultățile vieții … Totuși, sufletul nostru este atât de obosit.

Sunt epuizată. Și nu în  sens fizic, ci în  sens psihologic și emoțional. M-am saturat să fiu puternică, simt că sufletul meu este din ce in ce mai epuizat.

Deseori scriem despre femeile alfa, femeile puternice, femeile care au trebuit să lupte  o mie de bătălii pentru a fi ceea ce sunt. Femeile care au purtat pe umeri povara a multor probleme, poate prea multe… Femeile care nu au renunțat niciodată să sară în ajutorul cuiva, și care întotdeauna au încercat să-și ascundă durerea în spatele unui zâmbet.

Dar v-ați întrebat vreodată noi cum ne simțim? Cum ne simțim când trebuie să demonstrăm întotdeauna că reușim în viață indiferent de obstacol și că  suntem suficient de puternice pentru toată lumea. Dar pentru noi, cine este puternic ? Anii și anii petrecuți în îngrijirea tuturor, susținând dificultățile altora, și sărind în ajutorul tuturor.

Dar pe noi, cine ne va sprijini când vom spune că sufletul nostru este obosit?

Avem nevoie de cineva mai puternic decât noi,  cineva care să ne poată susține atunci când nu mai putem . Dar dacă acel cineva sunem chiar noi, cum ne putem suporta rănile ?

Întotdeauna gata să sărim în ajutor, întotdeauna gata să ascultăm pe toată lumea. Dar astăzi  spun: sunt obosită.

Pentru că nu este nimic în neregulă să ne arătăm un pic “mai vulnerabile, ” mai puțin puternice. Pentru că în final  și noi, avem nevoie de cineva mai puternic în locul nostru.

Trebuie să arătăm slăbiciunile noastre, strigătele noastre, durerile noastre. Trebuie să înțelegem că, indiferent   cât de puternice suntem noi, va exista întotdeauna o parte a sufletului nostru care, din când în când, se va simți epuizată și va trebui să se odihnească.

Nu trebuie să ne facem rușine să cerem ajutor, sau să admitem că uneori avem nevoie de cineva care să aibă grijă și de noi. Deoarece acest lucru nu ne face mai vulnerabili, nu ne face mai puțin independenți. Ne face doar umani!

Pentru că nu contează cât de puternic este sufletul tău, cât de puternice sunt umerii tăi. Va exista întotdeauna un moment în viață în care orice greutate  va fi prea mare pentru tine.

Deci spune că ești obosit. Găsiți acea persoană care vă apreciază puterea, dar vă va respectă și oboseala. Găsiți acea persoană care vă poate lua o parte din greutatea dumneavoastră atunci când umerii voștri nu mai pot duce.

Să nu vă fie frică să spuneți că sunteți obosițe. Să nu vă fie teamă să spuneți că sunteți umani. Recunoscând că sunteți obosite nu vă va face mai puțin puternice, ci doar mai fericite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.