Suferă de demență și cere soției să se căsătorească cu el, din nou!

Suferă de demență și cere soției să se căsătorească cu el, din nou!

S-a întâmplat în Scoția acum două săptămâni. Anne și Bill, respectiv 69 și 71 de ani, și-au sărbătorit cea de-a doua căsătorie după ce Bill, din cauza bolii sale  uitase că era deja căsătorit cu Anne de 12 ani. Cu ocazia nunții unor prieteni, el ia cerut din nou mâna femeii.

Anne și Bill s-au cunoscut în 2001 și s-au căsătorit în 2007. Trei ani mai târziu, diagnosticul teribil. Pe atunci Bill avea  62 de ani și suferea de lapsuri puternice de memorie, care au dezvăluit ulterior o demență pentru care nu există leac, o boală neurologică degenerativă ale căror efecte sunt comparabile cu cele ale bolii Alzheimer.

Mii de flori pentru soția sa oarbă, povestea japonezului Kuroki

De-a lungul anilor, boala s-a agravat și a forțat-o pe Anne să-și lase slujba pentru a-și dedica tot timpul pentru a-și ajuta soțul, care era din ce în ce mai închis în el însuși, ale cărui amintiri erau din ce în ce mai puține. Anne a declarat pentru Metro UK:

„Poate fi dificil să te adaptezi la viață cu această boală, atât pentru bolnavi, cât și pentru partenerul lor, iar noi suntem mereu în căutarea unor noi modalități de a trăi din nou”.

 

 

 

„Anul trecut – continuă   Anne – Am participat la o nuntă a prietenilor noștri în timp ce Bill și cu mine dansam  a fost ca și cum toate problemele noastre ar fi dispărut. Dansul ne-a ajutat să-i uităm boala, cel puțin temporar: a fost cam ca Bill din trecut s-a întors în brațele mele. A fost frumos ”.

Masacrul din El Paso: soția moare, el nu are pe nimeni, dar la înmormântare se prezintă 700 de persoane

Și tot atunci, în timp ce dansat el a întrebat-o:  „Și noi când ne vom căsători? Anne a fost foarte surprinsă, nu doar pentru că cei doi erau deja căsătoriți de 12 ani, ci mai ales pentru că Bill, din cauza bolii sale, vorbește foarte puțin.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.