Suedia spune nu blocajului, dar experții avertizează: „5 milioane de cazuri până în aprilie”

Suedia continuă să fie singura țară din Europa care nu se supune blocajului total pentru urgența Coronavirus. Deși evenimentele sportive și adunările de peste 50 de persoane au fost suspendate, carantina rămâne în continuare voluntară, iar școlile și barurile sunt deschise deși ultimele date vorbesc despre aproximativ 5.000 de pacienți infectați, dintre care 393 în terapie intensivă și 239 victime

Potrivit Anders Tegnell, un renumit epidemiolog, care este și director al agenției de sănătate publică a țării scandinave,  încercarea de a opri epidemia ar putea fi contraproductivă, deoarece, odată ce epidemia va reveni este posibil ca situația să se agraveze. Deci, scopul ar fi încetinirea virusulului printr-o contagiune treptată cel puțin până la introducerea unui vaccin: ”În cazul în care cineva arată primele simptome ale bolii “, trebuie să rămână acasă și să-și informeze medicul de familie despre evoluția bolii. În caz de agravare, procedăm la spitalizare. În ultimele două săptămâni am dublat toate locurile de terapie intensivă din Suedia și, prin urmare, avem încă controlul asupra situației ”.

Coronavirus, scenariu macabru în Moldova: s-au săpat 1500 de morminte pentru oameni încă vii

Potrivit lui Tom Britton, profesor de matematică la Universitatea din Stockholm, jumătate din locuitorii Suediei ar putea fi infectată până la sfârșitul lunii aprilie”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.