Suedia nu a protejat vârstnicii de Covid: comisia de anchetă acuză Stockholm

O comisie a trebuit să facă lumină cu privire la gestionarea  pandemiei Covid-19 pentru a explica numărul mare de decese și infecții. Guvernul suedez a declarat că comisia va fi numită după încheierea crizei de sănătate, dar opinia publică a insistat să acționeze mai repede. Astfel a venit primul raport preliminar , potrivit căruia Stockholm nu a protejat persoanele în vârstă în timpul pandemiei. În special, gestionarea căminelor de bătrâni a eșuat:

Au existat „deficiențe structurale puternice cunoscute de ceva timp” din cauza cărora sistemul de asistență s-a trezit nepregătit și slab echipat în gestionarea epidemiei. Pe scurt, a lipsit echipamentul de protecție pentru personal, precum și întârzierile testelor și lipsa restricțiilor vizitatorilor din exterior.

Citește și Jumătate din Europa blocată: iată toate măsurile luate

Fragmentarea sistemului de asistență medicală și asistență pentru vârstnici, împărțită între 21 de regiuni, 290 de municipalități și diverse entități private, este de asemenea pus sub acuzație.

„Aceste neajunsuri sunt responsabilitatea guvernelor anterioare” , se menționează în raport, menționând că 90% de morți aveau peste șaptezeci de ani în jumătate în căminele de bătrâni. Comisia de anchetă a fost înființată în iunie, condusă de judecătorul pensionar Mats Melin. Ceilalți șapte membri sunt oameni de știință, politicieni, manageri și experți în sănătate. Concluziile finale vor ajunge în februarie 2022, cu șapte luni înainte de alegeri.

Suedia a înregistrat o creștere rapidă a noilor cazuri de coronavirus, care au pus sub presiune sistemului său de sănătate. Infecțiile s-au răspândit în rândul personalului medical, determinând guvernul să impună restricții suplimentare, inclusiv interzicerea vânzării de alcool după ora 22. Suedia a impus, de asemenea, care sunt cele mai severe restricții legate de coronavirus de până acum.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.