Sudan: femeile care poartă pantaloni vor fi biciute

24 de femei care au purtat pantaloni la o petrecere lângă capitala sudaneză, Khartoum, au fost acuzate de indencență. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă 40 de lovituri de bici fiecare.

Activiștii pentru drepturile omului spun că, în fiecare an, zeci de mii de femei sunt arestate și biciuite pentru indecență și că legile sunt în mod arbitrar. Ei susțin că legea majorității musulmane din Sudan împotriva folosirii pantalonilor și fustelor scurte sau înguste discriminează  toți creștinii.

Activista Amira Osman a declarat postului de radio olandez Dabanga că toate drepturile femeilor au fost încălcate. “Petrecerea a avut loc într-o sală închisă într-o clădire din El Mamoura, la sud de Khartoum”, a spus ea. “Fetele au fost arestate pentru că au purtat pantaloni, în ciuda faptului că au obținut un permis din partea autorităților”.

Oroare în Germania, cel mai mare scandal de abuzuri împotriva a 200 de copii: doi pedofili condamnați

În mod tradițional, femeile din Sudan poartă tunică  și este împotriva legii să poarte pantaloni și fiuste scurete.  Potrivit  articolului 152 din Codul penal această lege se aplică “actelor indecente” în public, atunci când o femeie poartă o “rochie obscenă” sau “sunt îmbrăcate provocator” .

În 1991, Sudan a interzis “îmbrăcămintea indecentă sau imorală”. Potrivit articolului 152, poliția de ordine publică poate aresta pe oricine care nu este îmbrăcat corespunzător.

Deși legea poate fi aplicată în mod egal bărbaților și femeilor, femeile sunt discriminate în mod disproporționat, spune Amnesty International. Zeci de mii de femei sudaneze sunt biciuite pentru că poartă haine indecente în fiecare an, potrivit estimărilor făcute de Sudan no to Oppressing Women Initiative.

Activiștii pentru drepturile omului susțin că au fost făcute mai mult de 45.000 de plângeri împotriva femeilor din acuza acestei legi.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.