SUA, un tânăr 27 de ani de origine hispanică, a fost ucis de polițiști în timpul arestului: au stat deasupra lui 12 minute

Un alt videoclip șocant în care se vede brutalitatea poliției americane după cazul George Floyd . De această dată victima este un hispanic, Carlos Ingram Lopez , de 27 de ani, care a murit în timp ce a fost arestat în Tucson, Arizona. În imaginile  difuzate de poliție, la mai bine de două luni de la episod, se văd agenții punând jos bărbatul în interiorul unei case, încătușându-l și ținându-l cu fața pe pământ timp de 12 minute, în timp ce cerea apă și murmura „Nu pot respira”, înainte de a muri.

Potrivit autopsiei, cauza decesului a fost o combinație a blocării violente la pământ  și un stop cardiac din cauza  intoxicației cu cocaină. Cei trei agenți – doi albi și unul afro-american – i-au făcut un  masaj cardiac și i-au injectat și Narcan, o substanță care să ajută persoanele în supradozaj să-și revină, dar nu s-a mai putut face nimic. Agenții au intervenit în urma unui raport pentru o conduită neliniștită a bărbatului, care se afla în stradă și fără haine . Încerca să se ascundă în spatele mașinilor , nu era violent ci părea doar îngrozit și înspăimântat, a declarat șeful poliției din Tucson, Chris Magnus.

Un băiat afro-american se joacă cu mingea în fața casei, vede mașina poliției și se ascunde de frică / Video

Cei trei agenți implicați în moartea lui Lopez și-au dat demisia, iar  șeful poliției, Chris Magnus, a demisionat după ce a fost lansat videoclipul. Polițiștii implicați sunt Samuel Routledge, Ryan Starbuck și Jonathan Jackson.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.