SUA: un migrant în vârstă de 16 ani a fost lăsat să moară din cauza unei răceli într-un centru de detenție / VIDEO

Numele său era Carlos Hernandez Vasquez, era un migrant în vârstă de 16 ani din Guatemala și a murit singur din cauza unei banele răceli într-un centru de detenție din Weslaco, Texas, sub ochii gărzilor care nu au mișcat un deget pentru a-l salva nici  atunci când  era clar că starea lui era lipsită de orice speranță. Minorul fusese închis pentru că a încercase să treacă granița dintre Mexic și Statele Unite, o graniță pe care administrația Trump a blindat-o și care în mai puțin de un an șase copii au murit. Ar fi trebuit să fie în custodia departamentului pentru Securitatea națională americană, în schimb au fost lăsat singur să moară…

Citește și Patru ouă antice de 1700 de ani găsite perfect conservate. Dar arheologii au spart trei

Moartea lui Carlos Hernandez Vasquez datează din 20 mai, dar abia în ultimele zile au apărut circumstanțele exacte ale morții datorită unui videoclip care descrie ultimele sale ore de viață. Imaginile au fost publicate de jurnalistul independent ProPublica și arată adolescentul care se ridică de pe bancă și cade la pământ, apoi se zvârcolește în interiorul celulei pe care o împărțea cu un alt băiat și  se mută într-un alt colț al camerei  unde cade într-o baltă se sânge nu se mai mișcă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.