SUA un deținut a fost executat în Tennessee cu scaunul electric

În Tennessee, unul dintre cele mai sudice state din Statele Unite, Stephen West un bărbat de 56 de ani, a fost executat cu scaunul electric. Acesta din urmă a fost găsit vinovat de crime multiple în 1985.  West a ucis o femeie de 51 de ani  Wanda Romines și fiica acesteia în vârstă de 15 ani, Sheila Romines, pe care a abuzat-o și ea sexual.

Executarea pedepsei cu moartea vine 34 de ani mai târziu, când guvernatorul republican din Tennessee, Bill Lee, a respins definitiv cererea de clemență. În acel moment, West a trebuit să aleagă modalitatea de a proceda: scaunul electric sau injecția letală. Deținutul l-a ales pe primul.

“După examinarea atentă a cererii lui Stephen West și revizuirea cazului, sentința statului Tennessee va rămâne valabilă și nu va interveni”, a spus guvernatorul Tennessee într-o declarație publică. Executarea pedepsei cu moartea a avut loc la Instituția de meximă securitate Riverbend din Nashville. Medicii care au urmat procedura au declarat moartea bărbatului la ora 19:27 .

O poveste îngrozitoare: un pedofil a răpit o copilă și a dat-o traficanțillor în schimbul plății datoriei

Omul a rostit ultimele sale cuvinte, referindu-se la un pasaj din Biblie: „La început Dumnezeu a creat omul. Iar Iisus a plâns. Este totul “. Apoi a început procedura de execuție: bărbatul, cu fața acoperită de lacrimi, a trebuit să sufere moartea cumplită prin scaunul electric.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.