SUA, un bebeluș de șase săptămâni a murit de coronavirus

Un băiețel în vârstă de șase săptămâni a murit în Connecticut, Statele Unite, din cauza coronavirusului. Acest lucru a fost declarat de guvernatorul statului, Ned Lamont. “Credem că este una dintre cele mai tinere victime”, explică Lamont, subliniind că “virusul îi atacă și pe cei mai mici, iar  acest lucru arată importanța rămânerii acasă și limitarea întâlnirilor cu alte persoane.”

Deși este mult mai rar decât la vârstnici, copiii pot dezvolta forme foarte agresive de covid-19. Acest lucru a rezultat dintr-un studiu recent realizat în China, în care au fost implicați minorii în urma căruia s-a demonstrat că un mic se pot îmbolnăvi în mod foarte serios și „critic”. Aceasta a fost determinată de o echipă de cercetare condusă de oameni de știință de la Facultatea de Medicină din Universitatea Shanghai Jiao Tong, care a colaborat strâns cu colegii de la Universitatea Medicală Anhui și Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Medicale  din Nanjing.

Cercetătorii au descoperit o nouă cale prin care Covid-19 intră în celulele umane

 

Cercetătorii au examinat peste 2.100 de minori cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani: aproape o treime dintre ei s-au dovedit pozitivi la testul Covid-19: aproximativ jumătate au prezentat simptome foarte ușoare, precum febră și tuse, 39 la sută s-au îmbolnăvit moderat , de la pneumonie la alte probleme pulmonare; 4 la sută nu au prezentat simptome, în timp ce restul de 6 la sută (125 de copii și tineri) au dezvoltat o infecție foarte acută, care în unele cazuri s-a numit critică și în una era fatală (o adolescentă de 14 ani).

Datele a arătat că 60 la sută dintre copiii cei mai grav bolnavi , aveau vârsta sub cinci ani, dintre care 40 erau sugari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.