SUA suspectează China de spionaj: Beijingul ar putea fura informații despre vaccinurile anti-Covid

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Securitate Internă din SUA pregătesc emiterea unui avertisment referitor la presupuse activităţi de spionaj ale Chinei pentru sustragerea datelor despre dezvoltarea unui vaccin anticoronavirus. Beijingul respinge acuzaţiile.

Conform unor surse citate de cotidianul The New York Times, FBI şi Departamentul american pentru Securitate Internă elaborează un raport care arată că hackeri şi agenţi de spionaj din China depun eforturi să sustragă date despre cercetări din SUA pentru dezvoltarea unor vaccinuri ori tratamente anticoronavirus.

Pacienții vindecați de Coronavirus pot prezenta complicații după ani de zile

China încearcă să obţină “prin mijloace ilicite informaţii valoroase din sfera proprietăţii intelectuale şi date de sănătate publică despre vaccinuri, tratamente şi analize”, arată un proiect al raportului care ar urma să fie prezentat peste câteva zile. Activități de „furt informatic” ar fi desfășurate în special de „actori netradiționali”, adică cercetători și studenți activi care, potrivit administrației Trump, au fost activate de Beijing pentru a fura date sensibile de la universități și laboratoare private.

Alerta FBI și Departamentul de Securitate Națională ar urma să activeze Comandamentul cibernetic al Pentagonului și Agenția Națională de Securitate (ANS), care, potrivit autorităților oferite în urmă cu doi ani de Trump, au puterea de a pătrunde în rețelele de calculatoare din China și pentru a lansa contraatacuri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.