SUA, reacții alergice severe la vaccinul Pfizer

O asistentă medicală din SUA căreia i s-a administrat vaccinul împotriva coronavirusului de la  Pfizer și Biontech a dezvoltat o reacție alergică severă, dar starea ei este acum stabilă. Acest lucru a fost raportat de „New York Times”, care citează surse de sănătate de la Spitalul Regional Barlett din Juneau, Alaska, unde lucrează lucrătoarea medicală și unde a primit vaccinul.

Presa a menționat că femeia nu avea nicio problemă și nu era alergică , dar totuși a dezvoltat o reacție alergică severă la 10 minute după administrarea medicamentului. Femeia a primit prima doză de vaccin Pfizer și Biontech în fața camerelor pe 11 decembrie, ca parte a campaniei guvernamentale de promovare a „încrederii în vaccinuri” în rândul cetățenilor americani.

Citește și Vaccinul Pfizer, studiu: 27% dintre voluntari au avut „reacții adverse”

Femeia a dezvoltat erupții cutanate, tahicardie și o criză respiratorie. Medicii i-au administrat epinefrină pentru a ușura simptomele, dar nu a ameliorat alergia. Medicii au fost nevoiți să folosească și steroizi. O altă agravare a stării asistentei i-a obligat pe medici să interneze asistenta în terapia intensivă.  Surse medicale relatează că femeia „se simte bine și este entuziasmată de vaccin”. Cu toate acestea, cazul crește îngrijorarea cu privire la intensitatea reacțiilor adverse la vaccin, deoarece, potrivit experților, asistenta ar fi în pericol să-și piardă viața.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Instagram

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.