SUA, o mașină bombă a explodat la Nashville: „Act intenționat, rămășițe umane la locul exploziei”

Orașul Nashville , Tennessee, inima  Statelor Unite, a fost trezit în zori de Crăciun  de o explozie impresionantă. Un camper a explodat în fața clădirii AT&T, gigantul american al telecomunicațiilor. Rămășițe umane au fost găsite la locul exploziei. Nu este clar dacă aparțin autorului atacului sau victimelor.

Explozia a afectat centrul de rețea găzduit în clădire, afectând comunicațiile în jumătate din țară . Nu numai că telefoanele mobile și internetul s-au întrerupt, dar chiar și numărul de urgență al poliției, 911, nu a fost accesibil în zeci de județe, inclusiv la aproape trei sute de kilometri de Nashville. Aeroportul orașului a fost obligat să oprească zborurile din cauza problemelor de comunicare.

Ar fi putut fi un masacru în Nashville, dată fiind puterea bombei și dacă  alarma nu ar fi fost declanșată la timp.

Polițiștii erau deja la fața locului când la un moment dat din camper s-a auzit un mesaj transmis printr-un megafon:  “O bombă va exploda în cincisprezece minute, dacă auzi acest mesaj scăpă acum”,  repetat mesajul. Zona, deja aproape pustie, a fost evacuată. După un sfert de oră, vehiculul a explodat de fapt. Cei trei polițiști aflați la fața locului au fost răniți ușor .

Citește și O fată de 14 ani a fost ucisă de un bărbat cunoscut pe rețelele de socializare: poliția nu intervine crezând că este o farsă

Acum, ancheta este încredințată FBI – ului care, pentru moment, se limitează să ceară cooperarea cetățenilor și nu dezvăluie niciun detaliu. Imagini cu camper-ul a fost distribuit pentru orice informație din partea posibililor martori. Vehiculul alb a fost capturat de o cameră de securitate la 1.22 dimineața când a parcat pe Second Avenue. Se pare că șoferul avea fața acoperită.

Pentru poliția de stat a fost „un act intenționat”. Dar FBI nu s-a pronunțat încă. “Nu știm dacă a fost o coincidență sau un act intenționat”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Don Aaron, referindu-se la locul eploziei, lângă clădirea AT&T. Compania a declarat că clădirea afectată este sediul unei centrale telefonice, confirmând că unele servicii au fost întrerupte, dar nu a oferit detalii. Explozia a avariat mai  mult de 10 de clădiri . Crucea Roșie lucrează la amenajarea unui adăpost pentru persoanele strămutate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.