SUA, o altă oroare într-un azil: zeci de veterani morți de Covid-19

SUA, o altă oroare într-un azil: zeci de veterani morți de Covid-19.  Un număr de 68 de rezidenți ai structurii  publice „Soldier’s Home” din Holyoke, Massachusetts au murit după ce au contractat Covid-19 și alți 82 de au rezultat pozitiv la virusul. Înainte de apariția epidemiei în azil locuiau  230 de persoane.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a descoperi  responsabilitățile personalului medical și managerilor unității. Și angajații azilului au fost rezultați pozitiv la coronavirus.  “Este o situație îngrozitoare. Acestora nu li s-a oferit nicio șansă”, a comentat ginerele unui veteran care locuia în azil.

Descoperire șocantă: 100 de cadavre în stare de descompunere au fost găsite în două camioane parcate în fața unei pompe funebre

Directorul general al instalației, Benneth Walsh, a fost plasat în concediu administrativ. El se apără în interviurile pe care le-a acordat, afirmând că a avertizat prompt statul Massachusetts, responsabil de structura situației de criză, plângându-se de situația personalului insuficient.

“Veteranii stăteau prea apropiați. Nu știam cine este pozitiv și cine era negativ și grupam oamenii împreună”, a declarat o asistentă care denunța închiderea secțiilor și mișcarea continuă a personalului de la un departament la altul pentru soluționarea problemei, soluții care au agravat doar criza.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.