SUA, nuntă în „secret ” cu 7 mii de invitați fără măști: investigații asupra sinagogii din New York

Au pregătit totul în mare secret, în ciuda faptului că New York-ul este unul dintre orașele americane cele mai afectate de Coronavirus. Nici măcar creșterea îngrijorătoare a infecțiilor și a victimelor nu a fost însă suficientă pentru a opri un grup de evrei ortodocși care, sfidând regulile, au organizat o nuntă cu mii de invitați într-o sinagogă din Brooklyn.

Știrea l-a înfuriat pe guvernatorul Andrew Cuomo: „Este o încălcare flagrantă a legii, este ilegală și este lipsită de respect față de oamenii din New York”, a spus el, menționând că poliția „ar trebui să efectueze o investigație amănunțită”.  New York Post a lansat imagini ale ceremoniei de nuntă regală în sinagoga Satmar, la Williamsburg, pe 8 noiembrie. În interior aproximativ 7 mii de oameni.

Citește și O familie de cinci persoane exterminată de Coronavirus în doar șase săptămâni: alți 25 sunt pozitivi

O mega petrecere organizată în secret și care încalcă toate regulile de izolare a virusului, pentru a sărbători nunta lui Yoel Teitelbaum, nepotul rabinului lui Satmar, Aaron Teitelman. Cotidianul Der Blatt, publicația grupului religios, a confirmat evenimentul, explicând că „din cauza restricțiilor guvernamentale, pregătirile au fost efectuate într-un mod secret și discret, pentru a nu atrage atenția celor din afară”. „Invitațiile au fost făcute din vorbă în vorbă fără nicio comunicare scrisă sau afișe pe pereții sinagogii”.

Ceremonia a avut loc în secret după ce autoritățile statului New York au ordonat anularea unei alte ceremonii a unui nepot al unui alt rabin Satmar, unde erau așteptate 10.000 de persoane. “Dacă se dovedește că, de când am oprit căsătoria, reacția a fost„ bine, vom avea o nuntă secretă ”, ar fi șocant și total înșelător în comparație cu conversațiile pe care le-am purtat cu membrii comunității”, a adăugat Cuomo. „Dacă 7.000 de persoane a participat la o nuntă, toate vor suferi consecințele acțiunii în justiție “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.