SUA nu vor mai vaccina copiii migranți din Mexic. Medicii: „Mulți vor muri”

Guvernul Trump nu va mai oferi vaccinuri împotriva gripei familiilor de migranți din lagărele de detenție de la granița dintre SUA și Mexic. Decizia a fost luată în ciuda faptului că în ultimul an trei copii și-au pierdut viața din cauza infecțiilor necontrolate.

“Moarteabebelușilor din cauza gripei sunt  rare”, a spus la CNB Jonathan Winickoff, profesor pediatru la Universitatea Harvard. Rata mortalității în Statele Unite este de aproximativ 1 din 600 de mii de cazuri. Până în prezent, din 200.000 de persoane reținute,  trei copii au murit .  Trebuie să oprim toate acestea și să dăm un răspuns urgent ”. Potrivit profesorului, care împreună cu alți experți au trimis un apel către guvern, „condițiile actuale în care oamenii se găsesc în aceste centre de detenție foarte aglomerate facilitează răspândirea bolilor infecțioase. Contractarea gripei slăbește sistemul imunitar al copilului, făcând mai dificilă combaterea altor boli. „Dacă aceste condiții  nu se îmbunătățesc – a adăugat Julie Linton, președintele Consiliului American al Academiei Americane de Pediatrie privind Sănătatea Copilului Imigrant și a Familiei – mulți copii vor muri inutil”.

Trump privește spre cer și exclamă: ” Eu sunt alesul !”

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații din 2019, 514 persoane și-au pierdut viața în timpul călătoriei  în America, iar jumătate din decese au fost înregistrate pe granița cu SUA-Mexic. Femei  (67 de decese) și copiii (40) au constituit puțin peste o cincime din toate decesele înregistrate în America în 2019. Pentru OIM este un „record tragic”, deoarece în ultimii șase ani, numărul de 500 de morți au fost depășiți doar în luna august.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.