SUA, New York declară stare de urgență din cauza epidemiei de rujeolă

Rockland County, în  New York, a declarat  stare de urgență pentru o epidemie de rujeolă și a interzis copiilor nevaccinați să intre în spațiile publice, cum ar fi școlile, centrele comerciale, restaurantele,biserici timp de 30 de zile. Potrivit BBC în zonă, au fost confirmate 153 cazuri de rujeolă.

 

Încălcarea interdicției se pedepsește cu amendă de până la 500 de dolari și până la șase luni de închisoare. Anunțul a fost făcut după ce alte  focare de epidemie au fost înregistrate în  Washington, California, Texas și Illinois.

 

Rata de vaccinare a scăzut în mod constant în Statele Unite: mulți părinți nu-și vaccinează copiii din motive religioase sau pentru că ei cred că vaccinurile pot provoca autism.

Epidemia Rockland este în principal concentrată în comunitatea evreiască ultra-ortodoxă, potrivit New York Times.

Te-ar putea interesa și Yemen, o rachetă a lovit spitalul Salvați Copiii: 7 morți

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.