SUA lui Trump a „pierdut” părinții a peste 500 de copii imigranți

Avocații Aclu, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile, o asociație care se ocupă de drepturile imigranților, au declarat că Statele Unite au „pierdut” părinții a 545 de copii ai imigranților care au fost separați de familiile lor la frontieră prin ordinul lui Trump.

În acest moment, copiii locuiesc cu sponsori, adică americanii care au fost de acord să-i adăpostească și sunt  aproape întotdeauna prieteni ai familiei sau rude. Este foarte probabil ca părinții să fi fost expulzați din SUA și momentan nu pot fi găsiți.

În 2017, când Trump a ordonat „toleranța zero” și mii de familii au fost separate. În 2018, un judecător federal a ordonat reunirea tuturor familiilor, dar pentru acești copii nu a fost încă posibil.
De asemenea, s-a constatat că „toleranța zero” în unele locuri a fost aplicată cu mult înainte de intrarea în vigoare. În El Paso, Texas, alți mii de copii au fost separați de familiile lor în 2017 ca parte a unui program pilot a ceea ce avea să devină mai târziu normă.

Citește și Ea in scaun cu rotile, el orb: cuplul care calatoreste in lume impotriva oricarui stereotip

De parcă asta nu ar fi fost suficient, polițiștii i-au luat și pe copiii acelor familii care intraseră legal în SUA.  Trump a refuzat luni de zile să dezvăluie datele cu privire la numărul exact de copii implicați și a fost descoperit abia în 2019, cu o ordonanță a judecător: erau mai mult de 5.500.

Administrația Trump neagă că există o problemă și susține că, dacă există acești copii care nu s-au reunit cu părinții lor, este pentru că au preferat ca și copiii lor să rămână în Statele Unite, împreună cu familiile sponsori.  Pe Twitter, Joe Biden, candidatul la președinția Partidului Democrat, a condamnat comportamentul lui Donald Trump în această privință.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.