SUA, la ordinul lui Trump armata militară intră în Casa Albă

Ieri, luni 1 iunie, armata militară americană a intrat în Casa Albă pentru a o proteja de confruntările care au explodat Washingtonul, de când afro-americanul George Floyd a fost ucis în Minneapolis. După ce s-a refugiat pentru scurt timp în buncărul de la Casa Albă , președintele Donald Trump a decis să mobilizeze armata “și toate resursele federale disponibile” împotriva manifestanților “pentru a rezolva rapid” problema protestelor pentru moartea lui Floyd. Într-un discurs ținut în grădina Casei Albe, Trump a spus: „Am jurat că voi aplica legile națiunilor și asta voi face” anunțând exact mobilizarea armatei împotriva manifestanților.

George Floyd, autopsia independentă contrazice cea a autorităților: „A murit prin asfixiere”

„Am lucrat la Casa Albă și nu am văzut niciodată așa ceva. Nici măcar nu simt că sunt în America. Aceasta arată ca o scenă din China, în Piața Tienanmen , în 1989 “, scrie un utilizator șocat pe Twitter, împărtășind videoclipul camioanelor care intră în Casa Albă în timp ce sirenele ambulanțelor și a poliției se aud cum sună în fundal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.