SUA, intră la închisoare la 15 ani și iese la 83 de ani: „Am fost nevinovat”

În închisoare de la vârsta de 15 ani pentru două crime pe care susține că nu le-a comis, a fost eliberat după 68 de ani, când sentința cu închisoarea pe viață a fost declarată neconstituțională. Toți cei dragi lui sunt morți, dar Joseph Ligon, în vârstă de 83 de ani, cetățean american, a făcut cunoscut faptul că vrea să-și la maximum câți ani mai are de trăit.

Ligon a fost un deținut minor care a petrecut cel mai mult timp după gratii . La aproape șapte decenii după verdict, pe 11 februarie, a fost eliberat din închisoarea federală. Fusese condamnat la închisoare pe viață pentru participarea la o serie de jafuri și agresiuni, împreună cu un grup de adolescenți, care au dus la moartea a două persoane în Philadelphia în 1953. În ciuda condamnării, Ligon a susținut întotdeauna că este nevinovat

Eliberarea sa a fost posibilă datorită angajamentului avocaților săi și a proiectului Youth Sentencing & Reentry (YSRP) din Philadelphia, care funcționează și astăzi. Acum, fostul deținut înceracă să se obișnuiască cu o lume total nouă pentru el.

Citește și Și-a scris testamentul lăsând întreaga moștenire câinelui său: „Copiii mei m-au dezamăgit, el niciodată”

“Oricât de mult s-a schimbat lumea de când domnul Ligon a intrat prima dată în închisoare, s-a schimbat și el. Experiența sa de a reveni ca om nou este fundamental”, a spus Eleanor Myers, consultant senior la YSRP. “Este incredibil de vesel și a rămas uimit de schimbările care au avut loc în Philadelphia din 1953, în special clădirile înalte. Ceea ce îi lipsește cel mai mult sunt însă oamenii pe care i-a lăsat în urmă când a intrat în închisoare și pe care nu i-a mai găsit niciodată”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.