SUA, dupa 16 ani Trump restabileste executiile capitale in sistemul de justitie federal

SUA, dupa 16 ani Trump restabileste executiile capitale in sistemul de justitie federal

Administrația Trump a anunțat reluarea execuțiilor capitale ale tribunalelor federale. Ultima datează de acum 16 ani. Ministerul Justiției a adoptat un nou protocol de injectare letală și a programat cinci execuții într-o închisoare federală Indiana.

 

Ultima pedeapsă cu moartea a fost efectuată în 2003. În prezent, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea, există 62 de persoane condamnate la moarte. Pedeapsa cu moartea la nivel federal, restabilită în 1988 după blocada impusă de Curtea Supremă, a fost apoi extinsă în 1994 de către Congres. Conform informațiilor de pe site-ul Bureau of Prisons, nicio execuție nu a fost executată până în 2001. Daniel Lewis Lee, Lezmond Mitchell, Wesley Ira Purkey, Alfred Bourgeois și Dustin Lee Honken sunt numele ale căror execuție a fost programată, Departamentului de Justiție.

 

Departamentul de Justiție a anunțat că viitoare execuții vor fi executate în lunile următoare. Anunțul a fost făcut într-un moment în care mai mulți candidați la primăriile democratice prezidențiale au promis să anuleze pedeapsa cu moartea. În 2016, Partidul Democrat a încorporat abolirea pedepsei cu moartea în platforma sa politică oficială.

 

Numărul execuțiilor este în continuu  continuu în Statele Unite. În mai, New Hampshire a devenit cel de-al 21-lea  stat din țară care a eliminat pedeapsa cu moartea. Potrivit lui Gallup, însă, 56% dintre americani sunt în favoarea pedepsei cu moartea: un procent mult mai mic decât 80% în 1994.

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Bebelus de 2 luni ucis de tatal beat si gelos: „folosit ca bat pentru a-si bate mama”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.