SUA, Covid-19: 100 de mii de morți, dublu față de războiul din Vietnam

Peste 100.000 de morți, acesta este  ultimul raport al Universității John Hopkins care a stabilit numărul exact de victime la 100.047 în Statele Unite. O cifră impresionantă, atinsă în doar 4 luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 900 de decese. Numerele care dau măsura unei situații de urgență și care, dacă privind în înapoi în timp, numărul victimelor sunt aproape dublul decât în războiul din Vietnam, probabil un simbol de neegalat al masacrelor de război contemporane.

Wizz Air va prelungi perioada de suspendare a zborurilor pe mai multe rute din România

Statele Unite sunt prima țară din lume care a atins acest număr de decese, care insistă asupra a peste 1,6 milioane de cazuri înregistrate. Președintele Donald Trump specula inițial între 50 și 60 de mii de morți, pentru a ridica apoi prognoza și „speră” să rămână sub 100 de mii. Astăzi, chiar și această speranță s-a confruntat cu adevărul dramatic al numerelor.

“Coronavirus – scrie CNN în această seară – încă se răspândește fără încetare și nimeni nu știe câți mai mulți americani vor muri din cauza Covid-19”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.