SUA a început experimentul pe oameni pentru vaccinul împotriva Covid-19

Experimentul a început la Seattle și a implicat 45 de persoane. Dar pentru a obține un medicament va fi nevoie de cel puțin 18 luni. Primul test în Statele Unite pentru vaccinul împotriva  anticoronavirusului. Cercetătorii, potrivit Associated Press, l-au administrat   unui voluntar din Seattle, una dintre cele mai afectate zone din Statele Unite.

Administrarea vaccinului a avut loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, în Statele Unite. Pentru a avea un vaccin validat științific, spune aceeași sursă, va fi nevoie de  un an și un an și jumătate. Autoritățile pentru sănătate au explicat că va dura cel puțin un an până la 18 luni pentru a valida eventualul vaccin .

Testul de la Seattle va implica 45 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și fără patologii, cărora li se va administra doze diferite unul de celălalt. Scopul experimentului este de a vedea dacă vaccinul are efecte secundare.

Citește și Coronavirus, OMS: „Contagioși până la 2 săptămâni după vindecare”

Numele codului de vaccin este “mRNA-1273” și a fost dezvoltat de Institutul Național de Sănătate (Nih) și compania de biotehnologie Moderna Inc. cu sediul în Massachusetts. „Suntem o echipă dedicată studiului coronavirusului”, a declarat Lisa Jackson, directorul studiului Kaiser Permanente Washington Research Institute. Zeci de echipe de cercetare din întreaga lume lucrează la crearea unui vaccin contra Covid-19.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.