SUA a deschis centrele comerciale: multe controverse și dezaprobări

Centrele comerciale s-au redeschis în Statele Unite începând de vineri, 1 mai, în ciuda faptului că țara condusă de Donald Trump este încă puternic sub presiunea coronavirusului. Desigur, au fost impuse noi reguli care să asigure siguranța clienților și a lucrătorilor din centre. Obligația de a purta mască, de a dezinfecta mâinile, iar comercianții sunt obligați să igienizeze zilnic încăperile. Intrările în magazine sunt, de asemenea, reglementate, pentru a preveni crearea de adunări în spațiile închise.

După 6 săptămâni de înghețarea activităților, Statele Unite încep să repornească în mod autonom cu Trump, care a dat puterea decizională guvernatorilor diferitelor state pentru redeschidere.  În Georgia, guvernatorul Brian Kemp a deschis aproape toate magazinele săptămâna trecută, inclusiv saloane de tatuaje și frizeriile.  Centre comerciale, restaurante și cinematografele din Texas au revenit la normal, sau aproape.

Coronavirus, SUA autorizează utilizarea medicamentului împotriva Ebolei “Remdesivir”

Nu au lipsit nici controversele cu privire la această redeschidere, pe care mulți au considerat-o pripită și lipsită de respect față de opinia experților virologi. Unele magazine și lanțurile internaționale au ales să rămână închise, mergând astfel împotriva alegerilor diferiților guvernanți.

Între timp, experții americani în sănătate publică au avertizat că deschiderile premature ar putea duce la o renaștere a virusului, care a ucis deja peste 64.000 de persoane în Statele Unite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.