SUA: 100 de mii de copii cumparati si vanduti pentru sex

SUA: 100 de mii de copii cumparati si vanduti pentru sex

În 2011, o jurnalistă de la Vanity Fair, Amy Fine Collins, a lansat un strigăt de alarmă împotriva prostituției infantile în SUA:

“A devenit mai profitabilă și mult mai sigură de a vinde adolescenți decât droguri sau arme. Un kilogram de heroină sau un AK-47 poate fi vândut la comercianții cu amănuntul o singură dată, însă o fată poate fi vândută de 10-15 ori pe zi și un protector “virtuos” confiscă 100% din câștigurile sale “.

 

Opt ani mai tarziu, aceste temeri sunt înca acolo: un sondaj de la USA Today, arată că în Statele Unite ale Americii, la fiecare două minute, un copil este  victimă a industriei sexuale, iar adulții “cumpără” copii din motive sexuale de cel puțin 2,5 milioane de ori an.

Numerele sunt înfricoșătoare iar presa internațională nu le cunosc, poate din teama ca o cutie a lui Pandora se va deschide la nivel global. Cu toate acestea, situația este serioasă, iar dovezile nu lipsesc. O altă investigație, de data aceasta a Herald Tribune : cel puțin 100.000 de copii, fete și băieți ar fi cumpărați  și vânduți pentru sex în Statele Unite în fiecare an, 300 mii de copii care riscă să fie victime ale acestui trafic. Unii dintre aceștia sunt răpiți forțat, alții sunt scăpați de mici, alții sunt vânduți “sistemului” de rude și de cunoscuți.

 

În 2014, FBI a încercat să o pună capăt acestui masacru: 54 de diviziuni ale Biroului Federal de Investigații au efectuat o anchetă în 106 orașe care au confirmat amploarea traficului de sex în întreaga țară. A fost lansată o inițiativă, Operațiunea Cross Country, însoțită de o campanie media bazată pe un videoclip pentru sensibilizarea opiniei publice. “Aceștia nu sunt copii care trăiesc departe, departe de viața mormală de zi cu zi”, a declarat directorul FBI, James Comey, “Aceștia sunt copiii noștri. Pe drumurile noastre, camionul nostru se oprește în motelurile noastre. Acestea sunt copii americani “.

Datele, mărturiile, plângerile, condamnările până acum nu au fost suficiente pentru a eradica fenomenul prostituției infantile și a exploatării sexuale a minorilor.

 

Potrivit sondajului publicat de USA Today, aproximativ 10.000 de copii ajung în fiecare an ca victime ale exploatării sexuale în Statele Unite. Cercetătorii spun că vârsta medie a victimelor este de 15 ani și că fiecare copil este “cumpărat” în medie de 5,4 ori pe zi. Multe victime sunt forțate să facă sex cu mai mult de 30 de bărbați într-o săptămână… mai mult de 100 într-o lună.

 

Un fenomen care a afectat și mii de minori străini neînsoțiți: între 2014 și 2018, potrivit declarației din februarie 2019, reprezentantul democratic al Republicii Florida, Ted Deutchl de la Departamentul de sănătate și servicii umane ar fi primit peste 4500 de plângeri de abuz sexual împotriva minorilor neînsoțiți.

 

Cel mai șocant lucru este că, potrivit unor cercetări, “cumpărătorii” care hrănesc ”comerțul cu sexul cu copii sunt rar identificați. Cei mai mulți sunt confundați cu oamenii obișnuiți, se camuflează în familii “normale” sau peroane obișnuite la locurile muncă.

 

Cu toate acestea, datele despre abuzurile sexuale suferite de copiii din America raportate de una dintre cele mai active asociații sunt uimitoare: 1 copil din 10 a fost victima abuzului sexual înainte de a împlini 18 ani; 30% dintre copii sunt abuzați de membrii familiei; aproximativ 60% sunt abuzați de persoane în care familia are încredere; aproximativ 35% dintre victime au vârsta de 11 ani sau mai puțin. Consecințele pentru victimele acestor abuzuri și exploatări sunt enorme: 70-80% dintre victimele violenței sexuale încep să folosească droguri și alcool; printre supraviețuitorii de sex masculin 50% au gânduri sinucigașe și peste 20% încearcă să se sinucidă; fetele care sunt abuzate sexual sunt mai predispuse să dezvolte tulburări de alimentație ca adolescenți (PTSD); atât bărbații, cât și femeile care au fost abuzate sexual au mai multe șanse să se prostitueze.

 

Toate acestea au permis ca acest fenomen să continue să existe. Și, ca tot ce se întâmplă în SUA, aspectul economic nu este secundar: se estimează că cifra de afaceri a traficului de ființe umane, în Statele Unite, este în valoare de nu mai puțin de 9,5 miliarde de dolari pe an. Și pentru a face lucrurile să fie și mai drastice traficul de ființe umane este în continuă creștere.

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Mozambic, santajul dezgustator femeilor lovite de ciclonul Idai: sex pentru un kilogram de fasole

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.