Studiul OMS: „Fără ajutor umanitar, un miliard de oameni vor fi în pericol Covid-19”

Nu este un terorism psihologic, ci un risc real: un miliard de oameni din întreaga lume ar putea fi infectați cu coronavirus. Aceasta este alarma conținută de un studiu realizat de ONG International Rescue Committee, bazat pe modele și date OMS și de Imperial College din Londra, raportat pentru prima dată de BBC. De asemenea, raportul cuprinde și riscul a aproximativ 3 milioane de victime în zeci de țări traversate de conflict sau instabile.

Atac sângeros în Siria: cel puțin 40 de civil au murit dintre care 11 sunt copii

“Aceste numere ar trebui să fie un apel de trezire”, a declarat președintele IRC, David Miliband. “Efectul devastator al pandemiei a ajuns în zonele și țările cele mai fragile distruse de războaie. Guvernele trebuie să lucreze pentru a elimina orice obstacol în calea ajutorului umanitar”, a adăugat el.

Conform cercetărilor, va fi nevoie de ajutor umanitar și financiar pentru încetinirea răspândirii virusului. Mai ales în țări precum Afganistan și Siria care au nevoie de „fonduri urgente” pentru a face față unei posibile epidemii.

Japonia, camere de decompresie pentru a evita „divorțul COVID”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.