Studiul care trage alarma: „Aproape unul din trei pacienți externați, în 5 luni se internează din nou și unul din opt moare”

Alarma a fost declanșată de Kamlesh Khunti , medic și profesor universitar din Leicester, specializat în diabet și boli cardiovasculare, care a coordonat un studiu al universității locale, în colaborare cu British Institute of Statistics (ONS). Datele se referă la pacienții afectați de infecție în timpul primului val: din 47.780 vindecați, 29,4% au fost spitalizați în termen de 140 de zile și 12,3% au murit . „Aceste cifre sunt îngrijorătoare: aproape o treime dintre cei vindecați merg acasă, suferă de efectele pe termen lung și sunt spitalizați din nou” – explică Dr. Khunti potrivit Telegraph – „Trebuie să fim pregătiți să facem față efectelor Long Covid: sistemul nostru de sănătate este pus la încercare, dar trebuie să stabilim și un plan pentru monitorizarea constantă a pacienților recuperați ».

Studiul care trage alarma

Doctorul Khunti a spus că a fost cu siguranță surprins de numărul de pacienți vindecați de Covid și apoi obligați să fie spitalizați din nou din cauza bolilor cardiovasculare, dar și pentru boli de ficat și rinichi sau diabet. „Nu știm dacă Covid distruge celulele beta care produc insulină și, prin urmare, se dezvoltă diabetul de tip 1 sau dacă provoacă ineficienta în producția naturală de insulină, determinând dezvoltarea diabetului de tip 2” – explică coordonatorul studiului – „Singurul lucru sigur este că observăm o creștere a bolilor asociate ale inimii și diabetului, pacienții recuperați trebuie monitorizați constant și ar trebui să ia medicamente precum aspirina sau statinele”.

Citește și Belarus, prima condamnare la moarte din 2021

Studiul cercetătorilor britanici nu a fost încă evaluat, dar a stârnit deja un mare interes în comunitatea științifică. Dr. Christina Pagel, director de cercetare clinică la University College London, a comentat: „Această lucrare este foarte importantă, Covid este mult mai mult decât moartea sau recuperarea. Există prea multe cazuri de efecte pe termen lung ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Acest articol a fost verificat cu https://www.telegraph.co.uk/news/2021/01/17/almost-third-recovered-covid-patients-return-hospital-five-months/

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.