Studiu: Vitamina D ajută la prevenirea riscului de Coronavirus

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge și Spitalul Queen Elizabeth din Londra,  s-a concentrat în principal pe Italia și Spania, două dintre țările europene unde s-a înregistrat cea mai mare rată de mortalitate, unde s-a constatat că populația ambelor țări au cele mai mici niveluri de vitamina D comparativ cu întreaga populație europeană. Pe lângă  la scăderea deceselor, vitamina D ar putea scădea și riscul de a contracta infecția. De fapt, rolul său este legat de Ace2, enzima de conversie a agiotensin2, „poarta de intrare” a virusului în celule. Ace2 este de asemenea prezent în sânge unde acționează cu anticorpul neutralizant, favorizat tocmai de vitamina D.

Maria, cea mai bătrână femeie din Spania s-a vindecat de coronavirus

Vitamina D se găsește în alimente precum somon, hering, macrou, sardine, dar și ulei de ficat de cod, lapte integral și iaurt, unt, brânzeturi grase, ouă și legume cu frunze verzi, ciuperci și ciocolată și conține două minerale esențiale pentru formarea oaselor și dinților. Vitamina D acționează asupra globulelor albe,  care „se activează” atunci când o infecție este în desfășurare, protejându-se împotriva infecțiilor acute ale sistemului respirator.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.