Studiu: ”Virusul poate să ajungă până la o distanță de 1,8 metri și printr-o simplă respirație”

Studiu: ”Virusul poate să ajungă până la o distanță de 1,8 metri și printr-o simplă respirație”

Acest lucru a fost declarat de Academia Națională de Științe a SUA printr-o scrisoare adresată Casei Albe. Prin urmare, nu numai picăturile din tuse și strănut transmit virusul Covid-19, dar și o normală respirație

Virusul SarsCov2 a fost găsit în probele de aer colectate la 1,8 metri distanță între doi pacienți.

Dacă până acum au fost luate în considerare doar  picăturile emise prin tuse și strănut cu un diametru mai mare de 1 milimetru, acest nou studiu întărește și mai mult convingerea că toți oamenii ar trebui să poarte măști în public pentru a reduce transmiterea virusului de către persoanele asimptomatice.

În scrisoarea sa, Harvey Fineberg, șeful comisiei pentru boli infecțioase  ale Academiei Americane de Științe, se referă la un studiu realizat de grupul lui Joshua Santarpia de la Universitatea din Nebraska, în 11 camere de izolare, unde erau spitalizați pacienții cu Covid.

Coronavirus Italia, strigătul de ajutor al unui copil de 12 ani către carabinieri: „Ne este foame, tatăl meu nu mai lucrază”

Dezbaterea pe această temă este foarte aprinsă și animată, în special după studiul publicat la începutul lunii martie în New England Journal of Medicine, care susține că virusul SARSCoV2 poate supraviețui până la trei ore în aer și în picăturile de salivă. Un alt studiu pe această temă, menționat și în scrisoare, este cel realizat de Universitatea din Wuhan în care s-a descoperit că virusul poate ajunge în aer și atunci când masca este îndepărtată de pe fața unei persoane infectate.

Toate aceste elemente  indică posibilitatea transmiterii virusului atât prin picături cât și prin respirație, deși nu toți experții sunt de acord.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.