Studiu. Vaccinul antigripal poate proteja împotriva Coronavirusului

Vaccinul antigripal s-ar putea proteja împotriva Coronavirusului: este ceea ce a rezultat dintr-un nou studiu realizat de Universitatea din Hong Kong dezvăluit în revista Lancet. Până acum, s-a spus că vaccinul a servit în cea mai mare parte pentru a distinge cele două infecții, deoarece simptomele sunt similare, permițând personalului medical să aibă o imagine clinică clară chiar înainte de un posibil test.

Descoperirea Universității din Hong Kong schimbă ”cărțile pe masă”. Cercetătorii au efectuat experimente in vitro, infectând unele țesuturi umane cu virușii Sars și Mers cu virusul gripal H5N1 și virusul gripal pandemic din 2009, observând o „supraexpresie a receptorilor ACE2 în celulele epiteliale alveolare după „infecție cu virusuri gripale”.

Sindromul Kawasaki, 100 de cazuri în New York: „situație tulburătoare”

“Dacă este reprodus într-un eșantion mai mare – citește raportul – această supraexpresie ar putea sugera că o expunere recentă la virusul gripal ar putea agrava rezultatul Covid-19”. Cercetătorii invită apoi să efectueze cercetări suplimentare pe această temă: “Rolul lui ACE2 în timpul infecției cu gripă ar trebui să fie mai bine definit atât în implicațiile sale asupra susceptibilității cât și gravității infecției SARS-CoV-2” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.