Studiu șocant! Tot mai mulți adolescenți se îmbolnăvesc de cancer

Cu cât înaintăm în vârstă cu atât este mai mare riscul de a ne înbolnăvi de cancer.

Un studiu pe termen lung efectuat în SUA a relevat că numărul de cazuri de îmbolnăvire la adolescenți a crescut în ultimele decenii. Iar cauzele nu se cunosc.

Numărul cazurilor de bolnavi de cancer crește la nivel mondial.

Acest lucru este legat în special de speranța de viață în creștere și de tehnicile avansate de depistare. Dar există și cifre în creștere pentru grupa de pacienți cu vârstă cuprinsă între 15 și 19 ani. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat pe termen lung în Statele Unite ale Americii de către Departamentul de Sănătate Publică și Centrul Lowell pentru Producție Sustenabilă din cadrul Universității Massachusetts.

Caz unic: Un copil a înghițit o lipitoare, medicii au extras-o… vie!

Echipa de cercetare formată din Jessica Burkhammer, David Kriebel și Richard Clapp a evaluat datele din registrul centrelor de conologie. Ei au făcut observații asupra ratei îmbolnăvirilor de cancer între anii 1975 și 2012 și au descoperit că a existat o majorare cu 25% a numărului de îmbolnăviri în cazul tinerilor adolescenți. Acest lucru se traduce printr-o creștere anuală de 0,67% în cazul băieților și 0,62% în cazul fetelor.

Cea mai pregnantă creștere anuală a fost identificată de cercetători ca fiind în cazul cancerului de ganglioni limfatici – așa-numitul Limfom Non-Hodgkin, cu o creștere de 2,16% în cazul băieților și 1,38% la fete, urmat de cazurile de cancer tiroidian (+2,12% la fete și 1,59 la băieți) și leucemia acută de măduvă osoasă la fete (+1,55%) și cancerul testicular la băieți (+1,55%).

Cauzele acestor creșteri în numărul de îmbolnăviri nu sunt pe deplin cunoscute.

Cercetătorii consideră că de vină poate fi și influența mediului înconjurător.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.