Studiu: ”Persoanele cu grupul sanguin de tip A sunt mai vulnerabile la Coronavirus”

Studiu: Cercetările efectuate la Wuhan și Shenzhen arată că pacienții din grupa sanguină A au o rată de infecție mai mare și tind să aibă simptome mai severe. În schimb, cei de tip O au un risc mai mic Persoanele cu sânge de tip A pot fi mai vulnerabile la noul Coronavirus , în timp ce cele de tip O par mai rezistente. Acest lucru rezultă dintr-un studiu preliminar realizat pe pacienții chinezi care au contractat Covid-19.

Cercetătorii medicali din China au examinat modelele grupelor sanguine de peste 2.000 de pacienți infectați cu virus din Wuhan și Shenzhen și le-au comparat cu cele ale cetățenilor sănătoși din aceeași zonă. Oamenii de știință au descoperit că pacienții din grupa sanguină A au prezentat o rată mai mare de infecție și au avut tendința de a dezvolta simptome mai severe.

Citește și Coronavirus, studiul secret al Franței dă fiori: fără izolare vor fi 500.000 de morți

Cercetătorii, specificând că studiul este încă preliminar și că mai este nevoie de verificări suplimentare, au cerut totuși medicilor chinezi să țină seama de diferențele dintre grupele de sânge atunci când planifică măsuri în tratamentul pacienților infectați cu Coronavirus .

„Persoanele cu grupul sanguin A pot avea nevoie de o protecție deosebit de sporită pentru a reduce posibilitatea infecției”, au scris cercetătorii conduși de Wang Xinghuan de la Centrul de Medicină bazată pe dovezi și translațională din cadrul spitalului Zhongnan de la Universitatea Wuhan. Conform rapoartelor de la South China Morning Post , dintre cei 206 de pacienți care au murit de Covid-19 la Wuhan, 85 aveau sânge de tip A, cu 63% mai mult decât 52 cu tipul 0.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.