Studiu : „La Barcelona coronavirusul era prezent deja în martie 2019”

Coronavirusul era prezent în Barcelona încă din luna martie al anului trecut. Aceasta este ipoteza propusă de un studiu al Universității din Barcelona, ​​bazat pe analiza probelor de apă menajeră prelevate din sistemul de canalizare al orașului. Conform sondajului publicat pe site-ul oficial al universității catalane, au fost găsite urme de Covid-19 deja pe 12 martie a anului trecut.

„S-a dovedit că în scaunul cetățenilor s-au găsit cantități mari de genom al coronavirusului, care ulterior s-au vărsat  în canalizări”, a spus site-ul universității. Din acest motiv, monitorizarea apelor menajere poate deveni „un instrument pentru identificarea promptă a circulației virusului, în special având în vedere prezența semnificativă a persoanelor asimptomatice și presimptomatice care o transmit”.

SUA, un tată și-a răpit fiica de un an: la această oră sunt în curs căutările

Cercetătorii au analizat probele săptămânale obținute în două mari stații de epurare a apelor uzate din Barcelona. “Nivelurile genomului SARS-CoV-2 au coincis în mod clar cu evoluția cazurilor COVID-19 la populație”, explică Albert Bosch, profesor la facultatea de biologie a UB și coordonator de lucru.

Oamenii de știință au analizat probele înghețate între ianuarie 2018 și decembrie 2019. Covid-19 a fost identificat în eșantioanele din 12 martie, la niveluri scăzute, dar în orice caz, astfel încât să ne permită să vorbim despre un rezultat pozitiv înainte de raportarea oricăror cazuri înregistrate în altele  țări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.