Studiu înspăimântător: cei născuți în zilele de azi vor trăi mult mai puțin datorită poluării

Studiu înspăimântător: cei născuți în zilele de azi vor trăi mult mai puțin datorită poluării

Speranța de viață a copiilor de astăzi va fi  mai scurtă   de douăzeci de luni din cauza aerului poluat, cele mai grave efecte fiind concentrate în Asia de Sud: acesta este rezultatul raportului State of Global Air (SOGA ) 2019, publicat astăzi.

 

După cum se precizează în raport, poluarea globală a aerului a contribuit cu aproximativ 1 la 10 decese în 2017, ceea ce o face o cauză mai gravă a morții decât malaria și accidentele rutiere și comparabilă cu efectele fumatului.

 

În Asia de Sud, speranța de viață ar putea scădea cu treizeci de luni și cu 24 în Africa Subsahariană datorită atât poluării industriale.  În țările dezvoltate, scăderea duratei de viață este de aproximativ cinci luni.

 

Te-ar putea interesa și Un bebeluș se luptă între viață și moarte după ce asistenta i-a făcut o clismă cu apă fierbinte

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.