Studiu Harvard: cu cât este mai mare poluarea, cu atât mortalitatea Covid este mai mare

Cei care locuiesc în zone mai poluate și au contractat Coronavirus sunt supuși unor riscuri mai mari decât cei care se află în zone în care poluarea aerului este mai mică. Acest lucru a fost dezvăluit de un nou studiu care a corelat rata de poluare cu cea a mortalității  Covid-19, Studiul a fost efectuat de cercetători de la Universitatea Harvard  prin examinarea a 3.080 de județe din Statele Unite și implicând 98 la sută din populație;  nivelurile mai ridicate de PM 2,5 corespund unei rate mai mari de mortalitat pentru pacienții afectați de coronavirus

“Cele mai poluate orașe ” vor fi și cele care vor avea un număr mai mare de spitalizări și un număr mai mare de decese  “, a confirmat Francesca Dominici, profesor de Biostatistică și coautor al studiului Harvard. Cercetările au analizat numărul de cetățeni, paturile de spital, numărul de persoane testate, condițiile meteorologice și alte variabile socioeconomice și de comportament, cum ar fi fumatul și obezitatea. Toate aceste criterii au dus la descoperirea că „o creștere de doar 1 μg / m3 în PM 2.5 este asociat cu o creștere cu 15% a ratei mortalității Covid-19 ”.

Complicațiile coronavirusului: descoperit primul caz de encefalopatie

Dacă luând ca exemplu Manhattan, nivelurile de poluare a aerului ar fi fost reduse cu chiar o singură unitate în ultimii 20 de ani, acest lucru ar fi salvat viața a aproximativ 248 de pacienți cu Coronavirus. Prin urmare, în zonele cu o înaltă poluare, cum ar fi Central Valley of California sau Cuyahoga County, Ohio, s-ar putea observa în curând o incidență ridicată a cazurilor grave din cauza infecției cu Covid-19.

“Rezultatele studiului subliniază importanța continuării aplicării reglementărilor actuale privind poluarea aerului pentru protejarea sănătății umane în timpul și după criza COVID-19”, observă cercetătorii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.