Studiu: gandacii au inceput sa devina rezistenti la pesticide

Studiu: gandacii au inceput sa devina rezistenti la pesticide

În viitorul nu prea îndepărtat când vom dori să ucidem un gândac singura armă disponibilă umanității va fi șlapul tradițional . Gandacii evoluează, de fapt evoluează mai repede decât se aștepta, dezvoltand o imunitate aproape totală față de pesticidele utilizate pentru a le elimina.

 

Acesta este rezultatul unui studiu al Purdue University, publicat de revista stiintifica Scientific Reports.

Când un gândac supraviețuiește unui tratament insecticid, el dezvoltă o imunitate transmisibilă puilor atât de mare încât devine “în mod substanțial imun  față de acea substanță”, dar și față de alte pesticide similare la care nu a fost expus niciodată.

Kenya: au 15 ani si isi vand corpul pentru a lupta impotriva ”rusinii menstruale”

Când un gândac supraviețuiește tratamentului insecticid infecțios, el trăiește numai timp de aproximativ 100 de zile,  subliniază cercetătorii, iar  rezistența la insecticide poate evolua foarte rapid datorită trecerii celor mai rezistente gene de la o generație la alta. Dar nu numai: cercetatorii au descoperit că prin dezvoltarea rezistentei la o clasa de pesticide, gândacii au avut, de asemenea, o șansă mai buna de a supraviețui  și unui alt insecticid.

 

“Nici nu m-am putut gândi că așa ceva s-ar putea întâmpla atât de repede”, a spus autorul cercetării, Michael Scharf. “Gândacii care dezvoltă rezistența la mai multe tipuri de insecticide, la un moment dat fac ca și controlul acestor paraziți să fie aproape imposibil doar cu subsțantele chimice. ”

De Ana Moldovan 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.