Studiu englez : „Un al doilea val de Coronavirus în timpul iernii ar putea provoca 85 de mii de decese”

“Dacă Marea Britanie trece printr-un al doilea val de Coronavirus în acestă iarnă, este probabil să se înregistreze cel puțin 85.000 de decese”.

Cifrele sunt uimitoare și provin dintr-un studiu guvernamental, realizat de experții Sage, comitetul format din cei mai buni oameni de știință naționali în domeniul pandemiilor și bolilor infecțioase, anunțat în ultimele zile de BBC , care conține o prognoză a celui mai negru scenariu posibil. Curba epidemiologică ar trebui să înceapă să crească în următoarele luni. Cu alte cuvinte, victimele Covid-19 din țară s-ar putea dubla față de  cifra actuală, care este egală cu 41.501.

Cu toate acestea, experții subliniază faptul că , în raportul în cauză „un scenariu este indicat , nu este o previziune “. Printre ipotezele studiului, se numără faptul că școlile vor rămâne deschise și că măsurile de urmărire, izolare și carantină puse în aplicare de guvern vor fi eficiente doar cu 40% în reducerea răspândirii Covid .

Modelul Armine Harutyunyan printre cele mai frumoase 100 de femei din lume

Dar nu toată lumea este de acord cu aceste cifre. De exemplu, profesorul Carl Heneghan de la Universitatea din Oxford a spus că unele dintre ipotezele făcute în studiul lui Sage „nu sunt plauzibile” și că raportul presupune că „ nu am învățat nimic din primul val al acestei boli ”.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic apără munca depusă de experții Sage: „În calitate de guvern responsabil, ne-am planificat și continuăm să ne pregătim pentru mai multe scenarii, inclusiv cele mai rele, astfel încât sistemele de sănătate și sistemele  funerare să nu se prăbușească”. Perioada de toamnă și iarnă, odată cu creșterea gripei sezoniere, este considerată cea mai periculoasă pentru un al doilea vârf de infecții,  ca și în restul Europei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.