Studiu: Covid-19, simptomele care ar putea rămâne în corpul celor care se îmbolnăvesc

Un studiu francez a monitorizat pacienții cu o formă ușoară a coronavirusului. S-a constatat că două treimi din cei 150 de subiecți urmăriți au continuat să prezinte unele simptome ale bolii timp de una sau două luni.

Se numește sindromul „Post Covid” sau „Long Covid” și ar fi urmele problemelor de sănătate ale celor cei infectați cu coronavirus timp de câteva săptămâni, chiar dacă l-au contractat într-o formă ușoară. Descrierea evoluției clinice a pozitivilor cu Covid-19 „non-critice” a fost scopul unui studiu francez recent în care s-au urmărit 150 de pacienți timp de două luni. Cercetarea , de Tours Spitalul Universitar, a fost publicat luni , 5 octombrie , in revista stiintifica clinica Microbiologie si infectie (Cmi).

Citește și Vaccinul împotriva Covid: efectele secundare în timpul testelor Moderna și Pfizer

Cele două luni de urmărire clinică descriptivă au implicat 150 de pacienți care au contractat o formă non-critică de coronavirus , din 17 martie până la 3 iunie 2020 după recuperare. În ziua a 30-a sau a 60- a a studiului, simptomele persistente au fost cel puțin una dintre acestea:

*scădere în greutate,

*dispnee,

*dificultăți de respirație,

*astenie,

*dureri în piept,

*palpitații,

*pierderea simțului mirosului și gustului,

*cefalee,

*semne cutanate,

*mialgii,

*tulburări digestive

*temperatură.

Acest lucru s-a întâmplat cu două treimi din adulții monitorizați, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Concluzia pe care o trag cercetătorii este că, prin urmare, oricare ar fi starea clinică inițială a pacienților cu Covid, este necesară urmărirea medicală prelungită pentru toată lumea, odată ce aceștia par să fi depășit virusul, deoarece se poate întâmpla ca problemele să reapară chiar dacă au contractat virusul într-o formă mai ușoară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.