Studiu: Covid-19 a devenit mai contagios în Europa și America decât în ​​China

Coronavirusul care a pornit din China, în lunile care au trecut a suferit mutații devenind mai contagios odată ajuns în Europa și America de Nord. Acest lucru a spus oamenii de știință de la Institutul de Virologie Umană (IHV) al Universității Maryland, condus de Robert C. Gallo și Davide Zella, împreună cu Massimo Ciccozzi și Silvia Angeletti, de la Universitatea Bio-Medico Campus din Roma, în colaborare cu Area Parcul științific din Trieste, condus de Rudy Ippodrino și Bruna Marini.

Echipa a identificat o nouă mutație a virusului SARS-Cov-2 în enzima polimerazei, legată de tulpinile virale prezente la pacienții europeni și nord-americani.

În special, studiul a constatat că mutația este foarte frecventă la tulpinile analizate în Europa și America de Nord, în timp ce este absentă în tulpinile asiatice. Datele au fost obținute prin analiza a peste 200 de secvențe genomice complete prezente în bazele de date ale Centrului Național de Informații Biotehnologice (NCBI) și a Inițiativei globale pentru partajarea tuturor datelor privind gripa (GISAID) din decembrie 2019 până în martie 2020.

Mai exact, ce face Covid-19 în organism și cum atacă plămânii VIDEO

Cu această descoperire a fost posibilă diferențierea tulpinii asiatice SARS-Cov-2 de cea europeană și nord-americană.  Conform studiului, publicat în Journal of Translation Medicine, ar fi posibil, prin urmare, să coexiste diferite tulpini virale, fiecare cu o strategie de mutație diferită. Mutația capabilă să diferențieze europena-nord-americană de tulpina asiatică s-a produs în cadrul Rna polimerază dependentă, o enzimă funcțională la replicarea virusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.