Studiu: Coronavirusul supraviețuiește pe piele până la nouă ore

Coronavirusul rămâne activ pe piele până la nouă ore. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu japonez care confirmă necesitatea spălării mâinilor deseori printre măsurile de combatere a pandemiei. În comparație, agentul patogen care cauzează gripa durează până la 1,8 ore, potrivit cercetărilor publicate în revista Clinical Infectious Diseases.

„Supraviețuiește până la nouă ore pe pielea umană”, iar această afecțiune „poate crește riscul transmiterii contactului în comparație cu virusul gripal și poate accelera pandemia”, se spune în studiu.

Citește și Covid, un studiu confirmă: există un grup sanguin care prezintă un risc mai mic de infecție

Cercetătorii japonezi, în timpul autopsiei au luat probe de pielea pacienților. Atât Covid-19 cât și gripa, sunt ucise în 15 secunde de etanolul utilizat pentru dezinfectarea mâinilor, astfel igiena poate reduce infecțiile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.