Studiu: Coronavirusul rezistă ore întregi în aer, zile pe suprafețe

Coronavirusul protagonist al pandemiei în curs de desfășurare rămâne activ ore întregi în aer și zile întregi pe unele suprafețe, potrivit unui studiu realizat de Institutul Național American de Alergii și Boli Infecțioase, care a căutat să reconstruiască modul în care virusul se răspândește de la o persoană infectată se așează pe obiectele de uz casnic prin tuse sau mâini.

Potrivit studiului publicat ieri în New England Journal of Medicine, virusul care iese prin strănut și tuse rămâne activ timp de trei ore. Pe plastic sau oțel inoxidabil, coronavirusul este încă detectabil la trei zile de la contaminare. Pe carton virusul a devenit inactiv după 24 de ore, pe cupru după patru ore.

Citește și Un medicament eficient împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de Fujifilm în Japonia

În ceea ce privește timpul de înjumătățire, adică cât durează până își reduce  la jumătate prezența agentului patogen într-un mediu, virusul pierde jumătate din funcționalitatea sa după 66 de minute în aer, după 5 ore și 38 de minute pe oțel și după 6 ore și 49 minute pe plastic.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.